Frequently Asked Questions

We kunnen ons heel goed voorstellen je misschien vragen hebt over Explain to You bijlessen en studiebegeleiding. De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen dan kun je ons uiteraard altijd bellen op 0181-700 235 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Algemeen

Voor wie is Explain to You?
Explain to You is er voor alle middelbare scholieren in de regio Spijkenisse en biedt begeleiding aan leerlingen van ieder niveau (vmbo, havo, atheneum en gymnasium), ieder leerjaar en ieder vak.

 

Welke diensten biedt Explain to You aan?
Explain to You biedt bijles en studiebegeleiding aan. Per 1 januari 2017 start Explain to You met het geven van een "Leren Leren" cursus voor scholieren en studenten genaamd ‘Snel leren = leuk leren’.

 

Geven jullie ook examentraining?
Op dit moment geven wij nog geen examentraining. Een-op-een bijles van een van onze tutoren is uiteraard wel mogelijk en uit ervaring kunnen we zeggen dat dit vaak nog effectiever is omdat er gemakkelijk ingespeeld kan worden op de specifieke problemen van de leerling.

 

Wat voor tutoren werken er bij Explain to You?
Onze tutoren zijn hbo- of universitaire studenten en geven bijles in vakken met betrekking tot hun studie en waar zij zelf eindexamen in hebben gedaan. Zij hebben zeer goede kennis van de vakken waarin zij bijles geven en zijn geselecteerd op hun didactische vaardigheden.

 

Waar vinden de bijlessen/studiebegeleiding plaats?
De bijlessen vinden over het algemeen bij de leerling thuis plaats. Mocht het niet mogelijk zijn om de bijlessen bij de leerling thuis te laten plaatsvinden, dan is het mogelijk om gebruik te maken van een openbare ruimte, zoals de bibliotheek. Onze groepstrainingen en cursussen vinden plaats in een van de zalencentra van Spijkenisse.

 

Bijles

Hoe werkt de eerste bijles?
De eerste bijles is een introductieles. Hierin maakt de leerling kennis met de tutor en wordt er 60 minuten bijles gegeven. Na de bijles geeft de tutor zijn of haar evaluatie van de bijles en kan er besproken worden of de bijles wordt voortgezet. Deze introductieles kost eenmalig 14,99 euro en is vrijblijvend.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van de vorderingen van mijn kind?
Maandelijks houdt de tutor de vorderingen en aandachtspunten van uw kind bij in ons leerlingvolgsysteem. Iedere maand ontvangt u per mail de evaluatie van de bijlessen. Uiteraard kunt u de voortgang altijd bespreken met de tutor van uw zoon of dochter.

 

Prijzen en Facturatie

Bestaat er gezinskorting?
Jazeker, als bijvoorbeeld twee van uw kinderen bijles nodig hebben kunnen zij samen gebruik maken van onze aangeboden pakketten en worden de bijlessen bij elkaar opgeteld. Doordat de prijs van onze bijlessen afneemt bij een groter aantal uren bespaart u al snel enkele euro's per bijles.

 

Bieden jullie speciale prijzen voor gezinnen in de bijstand of de schuldsanering?
Wij geloven in een eerlijke prijs voor al onze klanten. We kunnen daarom geen speciale korting aanbieden voor gezinnen in de bijstand of schuldsanering. Het in bijzondere gevallen wel mogelijk om een betalingsregeling te treffen, neem hiervoor contact met ons op.

 

Hoe kan ik bij Explain to You betalen?
Heeft u gekozen voor pakket Alfa of betreft het een introductieles? Dan kunt u de bijles eenvoudig betalen na iedere les met onze mobiele pinapparaten. Onze pinapparaten ondersteunen iedere pinpas met het Maestro logo en creditcards van American Express, MasterCard of Visa. Heeft u een ander pakket gekozen dan pakket Alfa dan betaald u maandelijks per factuur.

 

Wanneer ontvang ik een factuur?
Aan het begin van iedere maand ontvangt u de factuur per e-mail voor de komende maand. De factuur dient binnen 14 dagen te worden voldaan middels bankoverschrijving. 

 

Er klopt iets niet op mijn factuur, wat moet ik doen?
U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0181-700235.

 

Afmelden of opzeggen?
Mocht uw zoon of dochter een keer niet kunnen voor een bijles, dan hoort de tutor graag minimaal 24 uur van tevoren dat de bijles/studiebegeleiding niet doorgaat. De les kan dan verplaatst worden en er kan meteen een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Bij Explain to You kan maandelijks het pakket opgezegd of gewijzigd worden. Dit kan door telefonisch of per e-mail contact op te nemen met Explain to You vóór de 1e van de maand. Opzeggen of wijzigen van een pakket kan niet via de tutor, hij of zij is er voor alle school gerelateerde vragen en de voortgang van uw zoon of dochter.

 

Worden de kosten van een door de leerling of ouder afgezegde bijles in rekening gebracht?
Er worden geen kosten in rekening gebracht als de leerling meer dan 24 uur voor de bijles afzegt. Mocht de bijles worden afgezegd in minder dan 24 uur voor de bijles, dan wordt er geacht dat de ouder naar Explain to You belt (0181-700 235) met een geldige reden (bijv. ziekte, overlijden familie, etc.). Wanneer er geen geldige reden is wordt er 50% van een alfa-les (9,99 euro) in rekening gebracht. Er gaat geen les van het gekozen pakket af.